Drömhästen

Idag har Nova återigen bevisat för alla varför hon är min drömhäst. Man får leta efter en snällare häst. Endast fyra år, men hon gör allt man ber henne om. 

Jag har börjat träna henne igen nu. Trots att min nacke inte är helt frisk så har jag satt igång. Jag orkar helt enkelt inte vänta längre. Vi har hållit igång i drygt en vecka, jag och Nova och ridit i stort sett varje dag. Det har känts underbart, men har gjort ont, tyvärr. Vi får se hur länge jag orkar. 

Till att börja med skrittade jag bar och styrde henne lite med vikten och började ta i tyglarna. Hon var ju inte riden mer än några få gånger förra sommaren innan jag skadade mig, och nu tog jag allt från början igen. De första gångerna har jag haft hjälp av en annan tjej som suttit upp 3-4 ggr under hösten bara för att Nova skulle få göra någonting utöver markarbetet. 

Denna veckan har jag börjat med fattningar. Halt och igång, samt att gå på böjt spår. Hon gör det jättebra.

Idag har vi för första gången tagit trav på riktigt. I förrgår tränade vi på att fatta trav, och igår fick hon vila och idag märktes det att de sjunkit in, för hon gjorde jättefina travfattningar. Idag höll vi igång traven också. Vi travade på åttor, så att hon fick känna på båda varven lika mycket. Trots att hon var tittig i början, det regnade och blåste en massa, så gick det strålande idag också! kanske har hon märkt att det är ite kul att få jobba. Hon har haft svårt för framåtbjudningen tidigare, men idag var det inga problem.

Jag vet att jag tog rätt beslut när jag ansåg att hon behövde ett år till för att mogna förra året, för nu är hon häst och inte ett föl. 

Jätteduktiga Nova!

 

3 jan 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)