Nyheter

FÖLJ OSS I BLOGGEN!

3 jan 2014:Drömhästen
10 nov 2013:Höst igen
24 apr 2013:Snart så!
18 mar 2013:Våren??
9 jan 2013:Nu är det vinter
5 nov 2012:Nyheter

December 2011

Helgen 17-18 December blev Siri och Fröken Chanilla klubbmästare i Gymkhana på göteborgs fältrittklubb, inte ens ett år efter att Nilla lämnade vår gård. Här tränades hon aldrig till att bli gymkhanaponny så gisa om vi alla är otroligt stolta (och lite förvånade) över denna bedrift. Grattis Siri och Nilla!! Länk kommer.

 

15 september

Nu är det officiellt! Hjärtats mamma Malou är såld:

"Den svenska hästen Malou, riden av Svante Johansson, har sålts av ägaren Camilla Andersson till Meredith Michaels-Beerbaum."

Tryck HÄR för att läsa artikeln.

 

9 Augusti 2011

Sommaren har gått fantastiskt fort och nu börjar det bli dags för alla våra sommargäster att åka hem. Tidigare idag åkte hästarna från Kungsbacka ridgymnasium hem igen och jag hoppas att både hästar och ryttare har fått vila upp sig ordentligt i sommar så de orkar med den långa och troligen mörka hösten.

Till helgen kommer troligtvis Ressac att lämna oss, och både Jigger, Tenson, Neo och Larry har åkt tillbaka till sina ägare.

Lady flyttades från betet tillbaka till stallet i går och hon verkar fullt nöjd med detta. Nu vet hon att hon snart får komma in i sin box på nätterna, äntligen!

När sommaren går mot sitt slut och hösten närmar sig börjar även våra nya kompisar dyka upp. Om ett par veckor kommer det flera nya hästar som ska stå här i vinter och jag hoppas att alla kommer att trivas.

Tack alla goa hästar och hästägare för att ni gör vårt arbete så fantastiskt givande, och tack alla för en härlig sommar!

27 Juni 2011

Midsommar regnade förbi men under midsommarritten var vädret strålande. Vi red ut till Buastrand via bua byväg och var borta ca tre timmar. På stranden tog vi paus och fikade.

Här har kommit två nya hästar sedan sist och Neo har åkt hem för ett tag men vi hoppas att se honom snart igen. Lisa är utlånad till grannen som sällskap till deras fjording och Oliver åkte hem över sommaren i början på Juni. Kungsbacka ridgymnasium lämnade sina hästar i början på månaden och de äter och frodas. Gräset är slaget och nu väntar snart hökörning. I år blir höet perfekt till ponnierna och fånghästarna då vi låtit det växa. I veckan ska vi lägga upp planerna för framtiden i stallet med markägaren. Det ska bli spännande!

 

8 juni 2011

Nu är hästarna flyttade till Hultakullen och Nova blev jätteglad! Lady trodde först vi var påväg hem till Kläppa och blev djupt besviken när hon upptäckte att vi svängde av. Hade hon fått välja hade hon stått inne på nätterna nu också!

Hingstarna är flyttade till Slottshagen där de kan äta massor av god vass och örter. De har blivit riktiga polare nu, men busar fortfarande en del.

Här planeras för sommarritten för fullt. Preliminärt blir det den 26/6 och vi får hålla tummarna att det inte regnar eller är hökörning då. Jag meddelar när det blir dags att boka.

Lisa har börjat ridas igen och hon verkar väldigt nöjd. Hon är väldigt glad i att arbeta och det syns att hon är positiv.

18 April 2011

Bilder och lite om vad vi gjorde under påskritten hittar ni här

Nu är det dags att släppa fångponnierna på deras "bete". Under påsken "öppnar" vi betessäsongen för de känsligaste. Betessläppet för övriga hästar är satt preliminärt till sista helgen i Maj. Efter det är man välkommen att släppa sin telning i vår vård.

11 April 2011

Missa inte påskritten i Veddige! 

Dags att börja stängsla, gödsla, harva och förbereda för alla sommarhästar. Jippie! två hagar är färdiga, bara fem kvar! Händige-manny i familjen har fixat en ny harv till hagarna, eget "patent". ska bli kul att testa den, det blir säkert succé. Vi har beslutat att inte ta emot hästar på träning fram till nyår nästa år, så jag kommer att skriva om verksamhetssidan.

5 April 2011

Nu finns äntligen alla hästarna i det nya stallet. Pluto har flyttat till sin matte och Pål åkte för att tag sedan till sin nya matte. Ganador ska flyttas till skogen tillsammans med Oliver och Nova. Sunny får vara kvar hemma så Desiree har någon att pyssla med.

Senare ska vi flytta hingstarna och Ganador till en annan hage där de kan få utlopp för sina hormoner. Hingstbete går troligtvis att ordna i sommar för er som är intresserade. Men anmäl så snart som möjligt.  

14 Mars 2011

I helgen kom en ny kompis till stallet. Vi välkomnar lilla hjärtat!

 Nu är det hög tid att anmäla sig till sommarbetet. Det kan ni göra HÄR. Vi har även lediga boxplatser nu sen vi flyttat, det kan ni också anmäla intresse till på samma sida.

 Om det finns intresse för hingstbete så hör gärna av er, det kan kanske gå att ordna. Nu är det också dags att säga till om man behöver beställa ensilage/hösilage till nästa vinter eftersom vi snart ska börja på vårbruket.

 

7 mars 2011

Nu är det nya stallet invigt och igång. Här på hemsidan har jag lagt ut bilder och info om stallet under "verksamhet--> stallet". Pluto skulle åkt till sin nya ägare i veckan, men de drog sig ur köpet i sista sekunden så nu måste vi få ut annons såfort som möjligt. Hur man kan göra så förstår jag inte, men det finns underliga människor överallt, framförallt i hästvärlden. Pluto själv verkar allt annat än missnöjd och ser sig om över nejden och tror att det är hans kungarike. Dessa hästar...

Titta på detta: morgontrött? observera att det är shettisarna som står på vakt.

6 Februari 2011

Det händer mycket på vår gård nu. Den sista januari sålde vi vår korsningsponny Nilla till Göteborg för att börja tränas i Gymkhana. Strax därpå Såldes Sam till Varberg. Ägandet av Cassiopeia ändrades också nu i dagarna och den 4 Februari invigde vi vårt nya stall med lösdrift. Samtidigt dök Coelho upp på gården för att stanna ett par månader medan matte jobbar utomlands och två hingstar har kastrerats. Bråda dagar med andra ord.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)