Snart så!

Nu börjar det snart! Våren! I hagarna börjar det grönska och på åkrarna kan mn redan ana att grödorna sticker upp för att smaka sol. Potatisen ska sättas och det luktar VÅR överallt. Tyvärr regnar det igen... Hela vintern har det varit torrt och fint, men nu börjar det. Jag hoppas verkligen att detta året blir torrare än det förra!

nu är det också dags för Göteborg Horse Show! Varje år r vi ett gäng som åker upp till Mässan, och iår är det ett par nya som ska med. Ibland köper vi biljett även till tävlingarna men iår blir det "bara" mässa. Vi ska frossa i sadlar, täcken, vantar, hattar och lasson! Jag brukar alltid passa på att köpa strumpor till min dotter. 14 par för 100kr. Het överkomligt.

I år kommer jag att titta främst efter ett träns till Nova. Hon har det bettlösa (sidepull) nu, men jag ska snart börja med bett på henne så jag vill ha ett träns med remontgrimma och rakt smalt bett. Det passar nog henne. Hon är så otroligt stor i munnen så Ladys bett är för små (!). Hon gillar inte när man håller henne så hon behöver något som är milt. Stackars häst. Jag tror hon har anlag för cellskräck...

Snart startar träningen på allvar. Jag har väntat och väntat och väntat, och nu har jag börjat lite smått med henne. Förhoppningen är att vädret ska vara bra de veckor min dotter inte är här så att jag kan börja på allvar de dagarna. Det blir nog lagom för henne att träna en vecka och vila en vecka. 

Dags också att börja göra iordning sommarhagarna. I år är första gången på länge som jag inte tar emot sommarhästar. men kanske har jag ändå en extra som sällskap i sommar. Det är bra att ha tre hästar tillsammans, så blir det två kvar när man rider. Kanske en unghäst? Vem vet?

 

Ha en riktigt fin fortsättning på April!// Helen

24 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)